Mastercam 2023 er frigivet

Mastercam 2023 er frigivet og indeholder en bred vifte af nye funktioner og forbedringer, som for eksempel nye værktøjsbaner, bedre konfigurering af opsætninger, fleksible værktøjsbevægelser og vores mest intuitive interface til dato.

Herunder har vi samlet 10 nye funktioner, som giver god grund til at opdatere til Mastercam 2023. Du kan også finde mere om Mastercam 2023 på linket whatsnew.mastercam.com.

Hvis du vil vide mere om Mastercam 2023 er du naturligvis også altid velkommen til ringe til os på telefon 4585 6050 eller skrive på sales@cimco.com, så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

1. OptiRough detektering af Undercut Stock under bearbejdning

I Mastercam 2023 skal du bare aktivere en enkelt funktion for at opnå bedre værktøjsbevægelser. Dynamic OptiRough og Area Roughing er nu i stand til automatisk at afkode situationer med undercut stock under restbearbejdning. Dette resulterer i forbedringer af værktøjsbanens bevægelse og mindre luftskæring.

2. Unified Multiaxis Værktøjsbane

Morph, Parallel, Along Curve og Project Curve er ikke længere individuelle værktøjsbaner i Mastercam 2023. Brugere skal nu i stedet benytte værktøjsbanen Multiaxis Unified, som undeholder de samme funktioner. Unified giver dog også mulighed for langt mere fleksibilitet ved programmering af Multiaxis, alt sammen via et nyt sæt af funktioner og et samlet, brugervenligt interface.

3. B-Axis Contour Turning Værktøjsbane

Den nye B-Axis Contour Turning-værktøjsbane er en af vores favoritter i Mastercam 2023. Værktøjsbanen giver dig mulighed for at rotere B-aksen mens drejebænken eller drejeværktøjet skærer. Det giver færre værktøjsskift og kortere cyklustid – og gør det muligt at bearbejde svært tilgængelige områder samt at få adgang til underskæring med kun ét værktøj.

4. Opsætning af Maskin Gruppe

Med funktionen Machine Group Setup (MGS) – Opsætning af Maskin Gruppe – har det aldrig været nemmere, at sætte et job op i et CAM-system fra rå-emne til simulering. MGS introducerer konceptet Master Model til Mastercam, som er et nyt interface, der gør Mastercam i stand til bedre at forstå det færdige emne ift. programmering og simulering. Komponenter kan nu importeres og placeres korrekt direkte via MGS-interfacet.

5. Understøttelse af flere støtter (Steady Rests)

Med Mastercam 2023 kan du nu få bedre styr på opsætning af rå-emnet i din Mill-Turn-maskine, hvis du benytter flere støtter (Steady Rests). Mastercams modulære maskin-definitions-arkitektur giver nu mulighed for at konfigurere støtter (Steady Rests) i flere forskellige konfigurationer.

6. Equal Scallop Stock Awareness/Step Ins

Equal Scallop er nu en semi-finishing værktøjsbane, som er fuldt ud bevidst om emnet, hvilket gør den i stand til at identificere rest materiale i for eksempel hjørner. Equal Scallop kan nu fjerne disse rester med en eller flere pas.

7. Mesh Enhancements

I Mastercam 2023 indeholder Check Mesh en ny funktion til at slette problemfacetter. Meshes har altid været en udfordring at bearbejde, men takket være fremskridt indenfor reverse engineering ser vi at de bliver mere udbredte. Check Mesh kan hjælpe med klargøring af modeller til programmering ved at analysere og rette problemområder. Kombinér så denne funktionalitet med de andre kraftfulde mesh-forbedringer, og Mastercam er perfekt egnet til at komplementere og forbedre ny additiv og reverse engineering-teknologi.

8. Mere kraftfuld og fleksibel 3D Roughing Linking

Med de nye linking parametre i OptiRough kan du mindske luftskæringer, som er den tid dit værktøj befinder sig i luften (air cuts). Med disse parametre er det muligt at opnå mere effektive skrub baner ved at optimere skiftene mellem passes eller når værktøjet er i luften. Uanset hvor effektivt skrubbearbejdningsprogrammet er, så udgør luftskæringer en betydelig del af cyklustiden, og evnen til at kontrollere og optimere denne bevægelse er lige så vigtig som at få indstillet tilspændingen korrekt.

9. Grupering af Viewsheets

Mastercam 2023 giver dig mulighed for, at oprette Viewsheet-grupper. Brug Viewsheet-grupper til at opnå en bedre organisering og et bedre workflow samt at reducere rod på skærmen. For at understøtte selv de mest komplekse assemblies kan brugere nu kategorisere visninger efter farve og gruppering.

10. Styring af værktøjets kontakt punkt

Deburr understøtter nu andet end kun endefræsere. Deburr banen indeholder også en ny funktion til at sætte et kontaktpunkt, som styrer værktøjets kontaktpunkt under bearbejdning. Denne nye funktion giver en Swarf-lignende funktionalitet, hvor man kan nøjes med at vælge en enkelt kant (edge).