Mastercam 2018 frigivet

Mastercam 2018 kommer med en ny række programmeringsfunktioner med fokus på hastighed, automatisering og effektivitet til alle typer bearbejdningsopgaver. Mastercam 2018 indeholder nye 2D/3D funktioner til fræsning samt forbedringer til drejning, Mill-Turn og meget mere.

Forbedringer til fræsning

Emnegenkendelse (Stock awereness) er tilføjet udvalgte 2D værktøjsbaner (2D Drill, Thread Mill, Helix Bore, og Circle Mill) og gør det muligt automatisk, at tage hensyn til emnets top eller bund ved eksempelvis boreoperationer. Finishing passes beregnes også ud fra emnemodellen, hvilket øger sikkerheden og giver optimerede værktøjsbaner. Strømlinet arbejdsgang for højhastighedsbaner giver øget kontrol med, hvordan bearbejdningen skal udføres. Højhastighedsbanen High Speed Hybrid kommer med nye indstillinger for “Smoothing”, hvilket giver en endnu bedre finish.


Venstre: Uden smoothing. Højre: Med smoothing.

Udvidet drejning og Mill-Turn

Arbejder man med materialer, som let skaber lange spåner (som plastik eller aluminium), forhindrer Mastercams nye Chip Break funktion (spånbrydningsfunktion) eventuelle problemer ved at længde og tid, tilbageløb m.m. for spånbrydningen kan indstilles. Mill-Turn maskindefinitioner indeholder nu komponenter for tailstock og quill, som er tilpasset netop din maskine.


Venstre: Uden Chip Break. Højre: Med Chip Break.

Eksklusivt for Mastercam

Som det eneste CAM-system understøtter Mastercam de nye PrimeTurning drejningsstrategier fra Sandvik. De nye, automatiserede strategier forsimpler CAM-programmeringen for disse innovative skær, hvormed produktiviteten kan øges med op til 50-80%, idet der kan opnås en stor grad af materialefjernelse og fordobling af standtiden, sammenlignet med de konventionelle skær der bruges i dag. Læs mere om PrimeTurning her.

Nye CAD funktioner

CAD-modeller kræver ofte forberedelse inden de er klar til CAM-bearbejdning. Mastercam’s CAD funktioner er designet til operatøren. Forbedret Angle Sweep giver visuel kontrol med sweep- og rotationsvinkel, så du kan skabe og ændre komplekse wireframes og primitiver. Med Seam Control kan du visuelt rotere samlinger og se, hvordan dine ændringer påvirker geometrien. Hole Axis funktionen gør det nemmere, at arbejde med mange huller og særligt huller med samme diameter, som er valgt som gruppe.

Flere nyheder:

  • My Mastercam giver dig adgang til din profil, evt. Reseller information, Mastercam forum og anden information, som er god at have.
  • Strømlinet workflow til forbedret styring af plan, kontrol med level og geometri, analyse af værktøjsbaner m.m.
  • Forbedret Model Prep og solid modelleringsfunktioner. F.eks. op til 25 undo/redo operationer og flere funktioner til Solid Sweep.
  • Kollisionskontrol og Multiaxis Link Safety Zone har fået nyt design.
  • Ens retning (Common direction) funktionen er tilføjet Tool Axis Control til Multiaxis værktøjsbaner. Sikrer at værktøjet holdes i en ensartet/jævn vinkel for reduceret værktøjs- og maskinebevægelser.

Læs mere om de mange nyheder i Mastercam 2018 på følgende side: What’s New in Mastercam 2018 (engelsk) – eller kontakt os for at høre nærmere.

Videoer

Se mere om nyhederne i Mastercam 2018 på vores Video side. Mastercam har ligeledes en playlist på YouTube, som er dedikeret til Mastercam 2018. Videoerne er på engelsk.

Prøv Mastercam 2018 / Download

Kontakt os for at få adgang til installationsfilerne m.m.